Engrotuš prošle godine najveći u Sloveniji po opsegu prihoda

Bez autora
Dec 07 2011

Slovenske su tvrtke protekle godine u prosjeku poslovale s gubitkom, pokazuju statistički podaci Agencije za javnopravne evidencije i usluge (AJPES) za 2010. Daleko najveće društvo po prihodima u Sloveniji je Engrotuš koji je lani zabilježio 666 milijuna eura prihoda od prodaje. Drugo je Društvo za autoceste (DARS) koje je lani ostvarilo 301 milijun eura prihoda, a slijedi ga Cinkarna Celje sa 153 milijuna eura prihoda. Četvrti je Kovintrade koji je lani zabilježio 139 milijuna eura prihoda, više od Elektro Celja koji se sa 122 milijuna eura prihoda uvrstio na peto mjesto. Slijedi ga Pivovarna Laško koja je uz 6 milijuna eura gubitka zabilježila prihode od 91 milijuna eura.

Engrotuš prošle godine najveći u Sloveniji po opsegu prihodaSlovenske su tvrtke protekle godine u prosjeku poslovale s gubitkom, pokazuju statistički podaci Agencije za javnopravne evidencije i usluge (AJPES) za 2010.

Daleko najveće društvo po prihodima u Sloveniji je Engrotuš koji je lani zabilježio 666 milijuna eura prihoda od prodaje. Drugo je Društvo za autoceste (DARS) koje je lani ostvarilo 301 milijun eura prihoda, a slijedi ga Cinkarna Celje sa 153 milijuna eura prihoda.

Četvrti je Kovintrade koji je lani zabilježio 139 milijuna eura prihoda, više od Elektro Celja koji se sa 122 milijuna eura prihoda uvrstio na peto mjesto. Slijedi ga Pivovarna Laško koja je uz 6 milijuna eura gubitka zabilježila prihode od 91 milijuna eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik